marți, 6 decembrie 2011

De ce?

Am invatat ca exista intrebari care nu au raspunsuri, sau exista raspunsuri pentru care nu ai nevoie de o intrebare potrivita. Am invatat ca se intampla sa nu primesc raspunsurile pe care le astept, dar e mult mai incitant sa ma trezesc cu raspunsuri pentru care nu aveam inca o intrebarea.
Asa ca de atunci imi fac o lista cu “de ce-uri” ..
Deocamdata “de ce-urile” mele nu urla, nu tipa, nu sufera, nu plang, nu tremura, nu asculta, nu vor, nu inteleg, nu ating, nu merita, nu sar, nu se bucura, nu alearga, nu mor, nu simt. Ele doar intreaba. E greu uneori sa accepti raspunsul. La o intrebare asa simpla, un raspuns asa complicat de simplu?!
Si acum ma intreb “de ce?” .. tu vrei sa ne complicam in simplitatea vietii, in frumusetea si usurinta cu care inima noastra se poate deschide fata de orice din acest nimic . De ce nu poti trai mai intens si mai colorat , cand totul e asa simplu ?
De ce vrei sa fi fericit, dar nu faci nimic pentru asta? De ce nu te pui intr-o competitie cu tine? Vei fi surprins sa afli ca nu te cunosti. De ce conteaza pentru tine vremea, ca sa te poti bucura de o plimbare? Ce daca ploua? Ploaia te va curata. De ce conteaza pentru tine ca azi te simti incomplet? bucura-te de prima floare care iti iese in cale! Nu.. nu iti spun sa eviti starea de gol, iti spun doar ca asa te vei simti complet din nou.
De ce vrei sa aflii cine este papusarul ? De ce ingheti momentul? De ce te pierzi vioi intr-o mie de ganduri? De ce stingi de tot panza pictata in culori moarte, cand o poti defapt aprinde inapoi. De ce nu accepti sa traiesti ce ai de trait chiar daca e.. complicat de simplu ?
De ce steagul pe care tu il fluturi nu este alb? De ce ai vrea sa spui totul ,si defapt iti este greu sa spui nimic? De ce refuzi sa te indragostesti de Creatie? Nu vreau sa-ti mai fie teama sa strigi in gura mare ca IUBESTI ! Stii sa faci asta , ti-a ramas in suflet , o porti cu tine oriunde, oricand, si simti ca face parte din tine. Esti TU ! De ce sa nu te arati ? De ce vrei sa ma strangi in brate, crezand ca eu te pot inalta deasupra fricii ? De ce nu simti ca ceata prinde forme din cand in cand, si atunci nu poti sa ma atingi. De ce nu crezi in visele tale, ca sa poti crede si in ale mele?
De ce sunt prea femeie sa nu incerc sa-ti fiu aproape? De ce esti convins ca viata ta va fi mai buna cand …. ? Inceteaza sa astepti seara de vineri, duminica sau luni. Nu exista moment mai bun pentru a fi fericit decat momentul de ACUM !
Si la asta am un raspuns, dar acum…chiar mai ai vreo intrebare de pus ?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu